Autocad 2011 - 2D

Prezentare generala a programului AutoCAD 2011

Preambul

AutoCAD este un program de proiectare si desenare asistata de calculator (Automatical Computer Aided Design) destinat atat utilizatorilor incepatori cat si celor profesionisti.

Cu o interfata prietenoasa si bogata in instrumente de desenare si modelare, AutoCAD confera posibilitatea realizarii proiectelor detaliate, atat in 2D cat si in 3D.

Incepand cu versiunea 2011, AutoCAD  deschide oportunitatea proiectarii parametrizate si a realizarii familiilor de piese.

Datorita multitudinii de optiuni de Inport/Export, Autocad faciliteaza realizarea legaturilor cu celelalte programe de proiectare asistata de calculator (Catia, Unigraphics, Solid Works, Bentley, Inventor, 3D Studio Max)

Platforma Autocad sta la baza dezvoltarii programelor Autodesk specializate pentru proiectare avansata in diverse domenii: mecanica (AutoCAD Mechanical),electric (AutoCAD Electrical), arhitectura (AutoCAD Architecture), constructii civile (AutoCAD Civil 3D), cartografie (AutoCAD Map 3D), proiectarea fabricilor (AutoCAD Plant 3D, AutoCAD P&ID).

Pasul 1

Inceperea lucrului in AutoCAD 2011 se face prin deschiderea acestuie utilizand icon-ul plasat pe Desktop,  sau accesand Windows Start/All Programs/Autodesk/AutoCAD 2011/AutoCAD 2011 - English , modalitate care este, desigur, mai mare consumatoare de timp.

   

Pasul 2

La deschiderea sesiunii de lucru, programul AutoCAD ofera o interfata generala, in care avem deschis un prim desen denumit generic Drawing 1.dwg. Activitatea poate continua prin accesarea comenzilor de desenare si crearea obiectelor ce vor face parte din noul desen.

 

In partea din stanga-sus este prezent butonul care deschide menu-ul de aplicatie (Application Menu), , unde gasim comenzi generale de lucru cu fisiere si gestionarea lor (New, Open, Manage), comenzi de salvare (Save, Save As) , Export, tiparire (Print), publicare (Publish), transmitere prin e-mail (Send), utilitare pentru desene (Drawing Utilities), comanda de inchidere a fisierului curent (Close).

 

Putem accesa din acest menu o lista a desenelor deschise recent (Recent Documents) sau o lista a desenelor deschise in sesiunea de lucru curenta (Open Documents) de unde se poate face trecerea de la un desen la altul.

De mentionat faptul ca programul AutoCAD permite deschiderea unui numar maxim de noua fisiere intr-o sesiune de lucru.

 

 

 

Tot aici putem accesa fereastra Options, pentru a modifica setarile generale ale programului AutoCAD 2011.

  

 

  

De asemenea, se poate utiliza menu-ul Info Center, plasat in partea dreapta-sus a interfetei, unde puteti avea acces la documentatia cu toate explicatiile referitoare la programul AutoCAD (User’s Guide), comenzi (Command Reference), setari (Customization Guide), etc. (AutoCAD 2011 Help), prezentarea noutatilor aduse de versiunea AutoCAD 2011 (New Features Workshop) sau ecranul cu scurte tutoriale video (Welcome Screen).

 

 

 

 

  

Pasul 3

Inchideti programul AutoCAD utilizand comanda Exit AutoCAD, aflata in menu-ul de aplicatie .

Acum accesezi varianta DEMO.

Pentru a accesa intregul curs intra in cont dand click aici

Intregul continut este protejat prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul si prezentarea site-ului sunt detinute de Office Learning. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului in orice scop fara confirmarea scrisa din partea ITLearning SRL